lauantai 29. elokuuta 2015

Power of make up ja ulkonäkösääntöjen rikkomista

 Olen julkaissut useita meikittömiä kuvia itsestäni täällä, mutta päätin huvikseni ottaa tällaisia kuvia, joissa olen meikannut puolet kasvoistani.
Kaksi puolta kasvoistani, sama ihminen.

Tein vähän aikaa sitten Facebookpäivityksen: "Pidätän oikeuden meikata ja poseerata niin paljon kuin huvittaa, ja silti kokea olevani syvällinen ihminen." Ja todellakin, uskon ettei pelkästä ihmisen ulkonäöstä tai selfieiden määrästä voi päätellä mitään tämän sisäisestä maailmasta. Minä tykkään koristella itseäni koruin, tatuoinnein ja meikein, ottaa kauniita kuvia ja myös esiintyä kuvissa, ikuistaa kasvojeni ja vartaloni kauneuden niin että voin muistella mummonakin olleeni kerran sangen vetävä mimmi. Aina en näe peilissä sitä kauneutta, mutta kuvat auttavat muistamaan. Meikeistä ja oman tyylisistä vaatteista voi parhaimmillaan tulla voimakas maailmanvalloittajaolo ja ne ovat minulle myös vahvasti tapa ilmaista itseäni.

Kuten en pidä slut-shamingista, en myöskään pidä ns. make up-shamingista tai siitä jos ihmisiä vaikka kutsutaan meikkipelleiksi koska tahtovat laittautua. Mitä se on keneltäkään pois, miltä joku näyttää? Jokaisella on oikeus näyttää aivan miltä tahtoo ja tulla silti otetuksi vakavasti.

Tältä näytän oikeasti.

Kuitenkin yhä enemmän ihastelen vaikka ystävieni luonnollisuutta ja meikittömyyttä, joten pitäisi itsekin varmaan käydä enemmän ulkona ilman meikkiä. Meikkaaminen on hauskaa ja meikeillä saa aikaan kivoja tyylejä. Meikittömyys on kuitenkin aivan yhtä kaunista. Muistakaa kehua ja ihastella itseänne myös ilman laittautumista. Kauneusstandardit ovat keksittyjä ja niitä on hyvä kyseenalaistaa. Kaikki ulkonäköä koskevat SÄÄNNÖT ärsyttävät. Ne ovat ihmisten keksintöä. Kukaan ei voi estää miespuolista henkilöä pukeutumasta hameeseen tai käskeä naista pukemaan rintaliivejä, jotteivat nännit loistaisi paidan läpi (hui kauhistus!) tai määrittää kuinka suuren osan vartalostamme meidän tulisi peittää. Kenenkään ei pitäisi haukkua netissä itsestään meikittömiä kuvia julkaisevaa henkilöä, koska kauneusihanteemme ovat median takia vääristyneitä. Ihmisten pitäisi osata katsoa tottumustensa ulkopuolelle ja huomata ettei ole mitään järkevää syytä kieltää mitään ulkonäköön liittyvää keneltäkään, eikä myöskään luoda ihmisille minkäänlaisia ulkonäköön liittyviä odotuksia. Meillä on tapana lokeroida toisiamme, mutta ulkonäöstä ei oikeasti voi päätellä mitään henkilön luonteesta.Laittaudun jos tykkään, niinkuin tahdon. En ole esimerkiksi vuoteen sheivannut sääriäni kuin pari kertaa joitain kuvauksia varten. En vain näe enää säärikarvoissani mitään ongelmaa. Jokaisella on oikeus muokata kehoaan aivan miten haluaa, eivätkä kauneusleikkaukset, meikki tai vaatteet määrittele ihmistä, mutta täytyy myös muistaa että luonto on luonut meidät jo valmiiksi täydellisiksi. Erilaisuus tekee meistä kaikista kauniita omalla tavallamme.

Jos jalkakarvani loukkaavat jotakuta, se on tämän ihmisen oma ongelma!

10 kommenttia:

 1. säärikarvakamu! ♥

  oot inspiroiva ja upea, kuten olen tainnut MUUTAMAAN kertaan todeta. en vaan voi sanoa sitä liian usein koska se on totta! :3 hjuva teksti myös! kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säärikarvat on jees! Kiitos samoin, ihanaa ja motivoivaa aina kuulla <3 Kiitos paljon!!

   Poista
 2. Ihana postaus, todella kaunis olet meikittä ja meikin kanssa! <3 Hyvä asenne siulla kyllä muutenkin, näinhän se menee. :)

  VastaaPoista
 3. Ihan oikeeta asiaa! Tästä blogista on kyllä tullu yks suosikeista ^^ Minun mielestä kauneusleikkaus tai ihan mikä tahansa muu body modailu pitäis tapahtua itserakkaudesta, jos ja kun se tuntuu juuri oikealta ratkaisulta :) Jotenkin en varsinaisesti osaa ajatella, että "luonto on meidät luonut täydellisiksi", koska olemmehan vain vanhempiemme perimästä luotuja randomgeneraattorin tuloksia ja tähän epäreiluun maailmaan mahtuu niitäkin, jotka saavat siitä perimästä monenlaista epäedullistakin ominaisuutta. Tarkoitan lähinnä siis kipuja/ongelmia aiheuttavia vammoja tai muuta vastaavaa. TOSIN täydellisiä me kaikki voidaan olla, mutta ne on kaksi eri asiaa, että ajatuksen kanssa ruotii jokaisen ihmisyksilön ja miten mikäkin on upeaa eikä mitenkään ykskantaan täydellistä, tuntuu teennäiseltä c(= Mutta niin. Turhan usein kauneusleikkaus tapahtuu itseinhosta, jota ihminen itsekään ei oikein osaa määritellä tai tiedä mistä se johtuu (media, kauneusihanteet/vaatimukset mur!) ja sitten sen leikkauksen jälkeen ei edelleenkään mikään tunnu paremmalta ja on saatava taas uusi leikkaus ja taas uusi jne :[
  Jooh mutta :) Jatka samaan malliin, blogisi piristää aivan uskomattoman paljon ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ihanaa kuulla! <3 Kiitos mahtavasta ja ajatuksia herättävästä kommentista! :) Juu tuo oli muotoiltu kieltämättä vähän naiivisti, enkä mitenkään vähättele sairauksia tai vammoja. Tarkoitus oli juhlistaa erilaisia piirteitä! Media luo meille todella yksipuolisen kuvan kauneudesta. Olen aiemminkin sanonut täällä, että jokainen keho on täydellinen - kun se on terve. Se on sääli jos ihmiset ajautuvat kauneusleikkauksiin epäitsevarmuuden ja median tai ihmisten painostuksen vuoksi. Mielestäni niissä ei kuitenkaan ole sinänsä mitään väärää jos henkilö todella sellaisen itsensä vuoksi tahtoo käydä läpi ja se parantaa tämän elämänlaatua. Mutta aika rankkoja tapoja ne on tarttua ulkonäköön ja suurimmaksi osaksi aika turhia. Ensimmäiseksi ennen kuin mihinkään niin radikaaliin lähtee, tulisi ehkä koittaa muokata omaa suhtautumista ulkonäköönsä. Mutta pointti oli ettei kauneusleikkaus tarkoita että ihminen on turhamainen tai bimbo.

   Poista
  2. Jep, aivan juuri niin ! =)

   Poista
 4. Eksyin juuri blogiisi ja silmään sattui erityisesti tämä postaus. :) Näin kosmetiikkabloggaajana on kyllä tullutta valitettavasti huomattua ns. makeup-shaming, harmillista tosiaan että ihmiset lokeroivat toisiaan kovin helpoin perustein.

  VastaaPoista