perjantai 2. tammikuuta 2015

Sijaiskotini Aasia
Kiersin tässä joulukuun Jaavaa ja Balia junilla ja bussilla. Enää en pelkää matkustaa yksin. Se voi tuntua hurjalta, mutta on äärettömän vapauttavaa. Kaikista asioista selviää kyllä ja tarvittaessa voi aina pyytää apua. On ihana elää täysin omien aikataulujen mukaisesti.

Jakarta oli mielestäni vähän tylsä, mutta voin lämpimästi suositella kaupunkeja kuten Yogyakarta ja Ubud. Kävin myös Bandungin lähellä maaseudulla, jossa lähes kukaan kylän ihmisistä ei puhunut englantia.

Indonesialaiset ihmiset on vieraanvaraisimpia ja ystävällisimpiä tyyppejä mitä oon tavannut. Tutustuin niin moniin ihmisiin apunani Couchsurfing ja ihan vain kadulla tapaamalla. Uskalsin hypätä vieraitten ihmisten matkaan ja siitä seurasi uskomattomia seikkailuja. Ikävä on takaisin reissuun, koin niin paljon ja ajattelin niin paljon. 
 Snorklasin, nukuin yön luolassa, asuin hippikommuunissa ja paljon paljon muuta. Suosittelen irrottautumista toisinaan. Sain taas paljon uutta perspektiiviä elämääni. Haluan lopettaa turhan kuluttamisen. Matkan aikana en kerrankin ostanut yhtään mitään tavaraa. Keksin uuden ammattihaaveen: ajattelin seuraavaksi kouluttautua hierojaksi. Länsimaisen yhteiskunnan tuputtamat tavoitteet ja paineet eivät kiinnosta mua pätkääkään, aion oppia oman tyylini elää. Elämä ei ole suorittamista, elämä tarvitsee vain elää. xoxo Oona

14 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen kuuloinen matka! Itsekin lähtisin mielelläni vastaavalle, jos en olisi näin pelkuri ja vainoharhainen. Noh, ehkä minä joku päivä voitan nuo fiilikset ja lähden. Tällaiset tekstit saavat aina motivoitumaan vahvemmin. Olen itsekin miettinyt omaa kuluttamistani ja tapaani elää. Katson nykyään vähän tarkemmin mitä ostan, mutten kyllä ole vielä saanut laitettua sisäistä materialistiani täysin aisoihin. Monet asiat länsimaisessa kulttuurissa ovat myös alkaneet tumtua aina vain enemmän typerältä, turhalta ja sairaalta. Se on tavallaan aika surullista jo senkin vuoksi, että tuntee olonsa vähän ulkopuoliseksi, mutta mieluummin sitä kestää tuollaista kuin ahtaa itsensä johonkin luonnottomaan muottiin. Onnea oman polun löytämiseen, hierojan ammatti kuulostaa kivalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, aivan samoja fiiliksiä itsellä. mutta jos haluttaa matkustaa niin kannattaa vaan lähteä! itsekin ostin lipun miettimättä liikoja, ja sitten kun se oli hankittu oli pakko lähteä, vaikka ennen matkaa jännittikin vietävästi. :D ne pelot karisee kuitenkin sitten kun on perillä. Lähteminen on se vaikein juttu.

   Poista
 2. Vau! Kuulostaa ja näyttää ihanalta. Sait minut hymyilemään täältä kaamoksen keskeltä. Valoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla<3 Valoa kyllä oijoi, ikävä jo valoa mutta tuli sitä kerättyä suoniin ja mieleen talteen jonkinverran että ehkä sillä lopputalvesta selviää.

   Poista
 3. Ihania kuvia ja tekstiä! :) ymmärrän sinua ja iloitsen kun olet saanut kokea tuollaista

  VastaaPoista
 4. Oi että, kuullostaa kyllä mahtavalta! :) Yksin reissaaminen ja edes vaikka kaupungilla pyöriminen on todella mukavaa, tuntuu hyvältä vaan vaihtaa suunnitelmaa oman mielen mukaan ja tehdä mitä haluaa. ^^

  VastaaPoista
 5. Oioioi! Näyttää mahtavalta! Ja tuo vihreä mekko on aivan ihana<3 Olen itsekin miettinyt kesällä tekeväni jonkinsortin irtioton ja pohdinkin että paljonko rahaa meni reissullasi? Muistelin myös että olisit myös kasvissyöjä, miten tämä onnistui reissussa? ^-^

  VastaaPoista
 6. No, rahanmeno riippuu täysin siitä miten haluat reissussa elää ja esim millaisesta asumisesta haluat maksaa. Itse en ostellut tosiaan mitään tavaroita tai vaatteita, enkä esim käynyt ulkona juhlimassa kuin pari kertaa. Ruoka tuolla oli todella halpaa (paitsi joissain enemmän turisteille suunnatuissa paikoissa Balilla, joissa en montaa kertaa viihtynyt) ja asumisessa säästin kun asuin paljon couchsurffereiden luona. Vietin siis neljästä viikosta alle kaksi hostelleissa, muuten asuin ilmaiseksi. Hostelleihin meni jonkin verran rahaa. Rahaa meni myös bussi- ja junalippuihin, moottoripyörävuokraan, pääsymaksuihin temppeleihin yms. Kaikenkaikkiaan kulutin n. 500-600 euroa kuukauden aikana. Kasvisruokaa ei ollut aivan niin paljoa tarjolla mitä oletin, sillä paikalliset tykkäävät syödä paljon lihaa eikä kasvissyönti ole missään määrin yleistä. Kuitenkin paljon tuolla syödään tofua ja tempehiä, eikä kasvisruuan löytäminen mitenkään kovin vaikeaa ollut. Vaihtoehtoja ei vain joka paikassa ollut niin montaa. Itse myös kokkailin jonkin verran. Monissa Aasian maissa on helppoa elää kasvissyöjänä tai vegaanina. Kannattaa ehdottomasti tehdä irtiotto, matkustaminen avartaa aina! :)

  VastaaPoista
 7. Oi kuulostaa nii ihanalta, ois nii ihana vaa reissailla ja nähdä maailmaa :)

  VastaaPoista